Draganak a dühe, vagy mije...

Nem feltétlen akartam volna ennyit írni egy eventről, viszont némileg úgy érzem, hogyha egybe lenne minden általam ismert infó az eventről az valamelyképp esztétikusabb volna, habár még mindig vannak szürke foltok, hogy mit honnan lehet megszerezni. A régi posztokba nem akartam olyan mértékben belenyúlni, hogy az elvegye azt a "first impression" tulajdonságát ami miatt sajátos egy blog, így amellett döntöttem, hogy egy tömörebb leírást dobok össze az előző két postból. 

501.png

Az event két részből áll, az alap Dragan eventből amely a szokásos metódusokkal operál (csináld a küldetéseket, nyiss ládát, öld Dragant a szettért) illetve egy event sorozatról amiről később írok. A küldetéseket Kingshillben Gnobnál kezdhetitek el, ugyanitt található a hollóvár bejárata is. (ez az egész arról szól, hogy farmolsz valamilyen tárgyat amivel egy másik tárgy lesz elérhető ami meg kell egy másik tárgyhoz amit igazából megakartál szerezni)

502.png

A küldetéseket és a ládák jutalmát nem raknám be ide újra, ne foglaljon annyi helyet, akit érdekel itt megtalálja részletesen: http://dantedso.blog.hu/2015/03/26/husvet_event

Az event pályákon találhatók tojások amiket megsemmisítve lehetőség van rá, hogy egy kis sárkány jelenik meg amely adhat némi eszenciát.

Hollóvárból 3 mellékpálya érhető el, illetve Dragan normálra is innen tudunk belépni és Hard Hollóvárba is. 

A 3 mellékpályánál található 3+1 láda amelyeket a küldetések során lehet majd kinyitni. 3 küldetés van a jobb oldalon látható 3 ládára, ezek után az utolsó küldetést felvehetjük újra és azzal kilehet nyitni a bal oldalon bekarikázott ládát, ezt a ládát többször is lehet nyitni ha megcsináljuk mindig az ismételhető küldetést. 

A belépéshez a mellékpályákra Elátkozott gyöngyökre van szükségünk. Ezt elsősorban hollóvárban szerezhetjük meg szörnyektől, a pályán található kék körös minibossok adják a legjobban. Elátkozott gyöngyöket kaphatunk még amfórákból, küldetésekből és ládákból, emellett andermantért is vásárolhatunk.

504.png

506.png

507.png

508.png

A pályán nem lehet 40 anderes éledést használni, így a prémium éledés is kiesik. A pályán található szörnyek egy bizonyos tárgyat adnak (Sargon maradványai), körönként olyan 20-t dobnak. Ezzel a tárggyal idézhetjük sargont és heredururt a pálya végén, ehhez 100 darabra van szükség és 2 db dísztelen kulcsot dobnak amellyel a ládát lehet nyitni ahonnan sargon egyediket kaphatunk. Emellett dobnak 2*60 db árnyat amire küldetésben lesz szükségünk. Nem csak a sargon páros megidézésével szerezhető árny, van a pályán 2 szobor amelyek 15 és 45 darabot kérnek sargon maradványaiból. A 15-ös szobor megidézésével pár szörnyet idézhetünk meg amely 15 árnyat fog adni, míg a 45-ös szobor 5 darab minibosst idéz amely fejenként 12 árnyat ad, így rövid fejmatek után kiderül, hogy árnyakat a 45-ös szoborból a legérdemesebb szerezni, egy kétfős csapatban már meglehet idézni minden körben így ez lehet a legeffektívebb módja a játéknak.

517.png

Amennyiben sargon valamelyik egyedi tárgyára pályázik valaki arra a legjobb taktikta az 5 fős csoport, mert úgy kis előkészülettel minden körben hívhatóak a bossok, soloban viszont csak minden 5. körben így 600 gyöngy rámegy egy sargon láda nyitásra.

518.png

szobor

szükséges maradvány   

kapható árny

1-es szobor 45 60
2-es szobor 15 15
3-as szobor 100 120

 

404.png

Mindhárom mellékpályán győzelmi jelvényeket gyűjthetünk amit egy ismételhető küldetésben beválthatunk egy darab elátkozott gyöngyre Dragan rejtekhelyéhez. Győzelmi jelvényeket kaphatunk még amfórákból, küldetésekből és ládákból, emellett andermantért vásárolhatunk is.

505.png

511.png

512.png

Dragan rejtekhelyén nincs 40 anderes éledés. A bosshoz semmilyen különleges eszencia nem szükséges. A boss apród tárgyakat dob, 4 darab azonos típusú apródtárgyból lesz egy lovag tárgy, 4 darab azonos lovag tárgyból pedig az event ablakban látható hadúr tárgy. Egy apród tárgyat mindenképpen ad Dragan 10 sárkánypénzzel, de adhat egyszerre több tárgyat is és 100 illetve 1000 sárkánypénzt is.

513.png

Vörös elátkozott gyöngyöt kapunk ládákból, eventhaladásból, küldetésből, amfórákból vagy vásárolhatunk andermantért vagy sárkánypénzért.

516.png

520.png

519.png

Gyöngyszilánkot kaphatunk amfórákból vagy a Dísztelen sírban szörnyektől.

Hard Hollóvárban nem lehet a 40 anderes éledést használni halál esetén.  A pályán találhatóak kis színes sárkányok amelyek színes eszenciát dobnak, 50-t vagy 150-t. Egy ilyen kis sárkány elég keményen be tud sebezni így ajánlatos vigyázni velük. Színes eszenciára Hamis Gnob ellen lesz szükségünk akit Hard Hollóvárban találhatunk szintén.

 522.png

A pályáról nyílik a bejárat Dragan Hardhoz.

514.png

Dragan Hard belépőt vásárolhatunk andermantért (horribilis áron) vagy Hard Hollóvárban található 4 szoborból előhívható boss dobhat, viszont ezek a bossok nem könnyű ellenfelek az átlag játékosoknak. Sajnos jelenleg úgy csinálták meg, hogy Dragan hardról amikor kijövünk egyből a városba rak vissza, így egy Hard Hollóvár belépő is kell minden Dragan Hard belépőre. Dragan hardon ugyanúgy apród felszereléseket dob, de a köpenyt viszonylag gyakrabban mint a normál.

515.png

A bossok előhívásához elátkozott gyöngyökre van szükségünk. A bossok Dragan Hard belépő mellett eventhaladást is dobnak a másik eventsorozathoz (részletek lentebb)

521.png

npc

szükséges tárgy

kapható eventhaladás

Hamis Gnob szivárványeszencia 65
Fejnélküli lovas 5 elátkozott gyöngy 8
Tüzes démon 10 elátkozott gyöngy 10
Heredur 20 elátkozott gyöngy 15
Sargon 30 elátkozott gyöngy 25

 

És így, hogy az event alapmechanikáját tisztába is tettük át is térnék az eventsorozatra, amibe már bele-bele kaptam korábbi soraimban némileg. 

 4 Hasonló eventről van amely nagyjából ezt a formát követi:

503.png

Mind a 4 event során a kihívás tojásait kell gyűjtenünk, egyelőre még mindig nincs pontos információ, hogy milyen módon kerülnek be ezek az eventek, valószínűleg bizonyos időközönként fog bekerülni egy-egy event és 2-3 nap lesz a teljesítésére, ez sajnos azzal jár, hogy ha valaki nem tudja végigcsinálni az egyiket akkor nem fogja tudni összerakni a ládát és a tojást. Kihívás tojását csak Hard Hollóvárban lehet szerezni. Korábbi 2 postban megtalálható mind a 4 event ablaka, így ide már nem akarom berakni, csak egy összegző táblázatot.

Sorszám

event haladás

sárkánypénz

1/4 500 85
2/4 750 140
3/4 1050 140
4/4 1500 250

 

Az event haladást meglehet venni, vagy Hard Hollóvárban a megfelelő lényekből kiütni. A pálya 4 sarkában található szoborból előhívható boss dobhat eventhaladást vagy Hamis Gnob. Hamis Gnobhoz színes eszencia kell amelyet andermantért vagy sárkánypénzért lehet vásárolni illetve Hard Hollóvárban dobnak a színes sárkányok. Nagyjából 10 sárkány van egy pályán véletlenszerűen és fejenként 50 vagy nagyritkán 150 eszenciát dobnak. Ha megöltük a sárkányt és kidobta az eszenciát további 4 kis sárkány fog megjelenni, így vigyázni kell, mert hirtelen pöröghet lefelé az életpontunk.Az event ablakban az áll, hogy meg kell semmisíteni a tojásokat, hogy előjöjjenek a színes sárkányok, ez jelenleg nem így van hanem egyből megjelennek a sárkányok, lehet nem így tervezték eredetileg és még javítják az event kezdetéig. 

Hamis Gnobot a laboratóriumnál találjuk, de csak akkor ha éppen fut egy event. Elég nehéz ellenfél, viszont hatnak rá a bénítások és a különböző pajzstörő skillek így ezeket ajánlatos használni folyamatosan a harc során.

Gyanús John kínálata

Gnob kínálata

523.png

Amfórák

Az event pályákon kétféle amfórával találkozhatunk, a megszokottal és a már eszencia eventből is ismert "még ünnepibb amfórával" amelyhez 5 kulcs kell. Kivételesen ezen event során lesz lehetőségünk némi kulcshoz hozzájutni így nem csak az a lehetőség lesz, hogy vagy megveszed a kulcsot vagy így jártál. Az alapjutalmak hasonlóak mindkét típusú amfórában, néhány elátkozott gyöngy, néhány sárkánypénz, színes eszencia, elhasználódó emote, gyöngyszilánk, a fehér nyúlkosztüm egyik része, raptor pet 3 vagy 7 napos verziója de a nagy amfóra biztosan dob egy hard hollóvár belépőt, így okosabb lehet csak erre elhasználni. Nagy amfórából lehetőség van még megszerezni a páncélos oroszlán 1 napos verzióját.  

509_1.png

510.png

Jutalmak

A hadúr felszerelését lehetőségünk van megszerezni Dragantól normálon vagy hardon

524_1.jpg

525_1.png

526_1.jpg

Az eventsorozatban szerezhető 4 tojás összekraftolásából megszerezhetjük az új petet amely 5% támadási sebességet ad.

A 4 láda összekraftolásából megszerezhető a Páncélos oroszlán epic mount, a Legendás király kitartása (ruha) és precizitása (kesztyű).

527.png

528.png

Hamis Gnobtól lehetőségünk van megszerezni a Vandál nyúl kísérőt, amely 3%kal megemeli a kritikus találati értéket.

529.jpg

Sajnos a ládák hibája miatt továbbra sem tudtam összerakni a Fehér nyúl kosztümöt. A lábat amfórákból lehet megszerezni, a törzset a 30as és 50es 3. map ládája dobta, a szövetet a 120as map 3. ládája.

530.png

531.png

Dragan hardon dobta a plusz tárgyakat az ótvaros gebéhez, a jelenlegi verzióban(147_10) nemigazán öltem így nem tudom, hogy ez így van-e még.

532.png

533.png

534.png

Valószínűnek tartom, hogy a hard hollóvárban lévő Fejnélküli és Démon bossok dobják ugyanúgy a hozzájuk tartozó kosztümöt mint legutóbb, ámbár ezt nem teszteltem.

418face962b11affe036af52ef07095d54404197.png

d33a0d935b8dee41f32c5bfccfeb81c65440419a.png

 

Sajnos egyes jutalmakkal kapcsolatban még mindig sötétben tapogatózok, pl nem tudom miért van a fehér ló az event haladásban illetve én eddig csak elhasználódó emotokat kaptam, abból viszont sokat, az eventablakban mégis a permanens van feltüntetve. 

A leírás 147_10-es verzióhoz igazodik, amennyiben később történik változás azt megpróbálom követni illetve ha lesz új infó azt beleírom.