Dante DSO

2015\04\30

Twitch vagy nem twitch #3

Igaz nem írtam vagy két hete, de valljuk be nem is volt miről írni, ment az event, teszten csend plusz nem jött az ihlet, hogy miről lehetne rizsázni két mondatnál többet.

Bónuszkód:

BYEAPRIL

+

PRETTYFLY4AWHITE

More:

2015\04\04

Draganak a dühe, vagy mije...

Nem feltétlen akartam volna ennyit írni egy eventről, viszont némileg úgy érzem, hogyha egybe lenne minden általam ismert infó az eventről az valamelyképp esztétikusabb volna, habár még mindig vannak szürke foltok, hogy mit honnan lehet megszerezni. A régi posztokba nem akartam olyan mértékben belenyúlni, hogy az elvegye azt a "first impression" tulajdonságát ami miatt sajátos egy blog, így amellett döntöttem, hogy egy tömörebb leírást dobok össze az előző két postból. 

501.png

More:

2015\03\30

Java vs Chrome

Mozgolódok kicsit más játékok körül is és a mai nap az alábbi hírre lettem figyelmes a Runescape hírei között (aki nem ismerné ez egy a dso-hoz hasonlóan java alapú böngészős játék)

forráshttp://services.runescape.com/m=news/easter-eggs-periments--holiday-mini-quest?jptg=ia&jptv=community_news

Ez röviden annyit tesz, hogy a google chrome böngésző nem támogatja tovább a Java-t így a játékkal sem lehet majd játszani, és, hogy miért is írok én erről egy DSO-val kapcsolatos blogban? Nagyon egyszerű mivel a DSO is java alapú, persze nincs semmi információm róla, hogy ez mennyire fogja érinteni a DSO-t is, de valószínűnek tartom, hogy a drakensang se lesz ezentúl elérhető chromeban.

  • NPAPI support by Chrome The Java plug-in for web browsers relies on the cross platform plugin architecture NPAPI, which has long been, and currently is, supported by all major web browsers. Google announced in September 2013 plans to remove NPAPI support from Chrome by "the end of 2014", thus effectively dropping support for Silverlight, Java, Facebook Video and other similar NPAPI based plugins. Recently, Google has revised their plans and now state that they plan to completely remove NPAPI by late 2015. As it is unclear if these dates will be further extended or not, we strongly recommend Java users consider alternatives to Chrome as soon as possible. Instead, we recommend Firefox, Internet Explorer and Safari as longer-term options.

Forrás: https://java.com/en/download/faq/chrome.xml

Aki kicsit beleakarja magát ásni az okokba azoknak tudom még ajánlani ezt a bejegyzést: http://blog.chromium.org/2013/09/saying-goodbye-to-our-old-friend-npapi.html

A változás a Runescape honlapja szerint már áprilisban bekövetkezik majd: https://www.runescape.com/browser-support

Felületesen beleolvasva teljesen logikusnak tűnik a dolog, hogy kikukázzanak egy 90es évekbeli rendszert ha biztonsági rést jelentenek és mindez nem új keletű, hanem már évek óta tervezik. Biztos lesz majd hivatalos hír a Bigpoint részéről is, de addig se lepődjön meg senki ha véletlenül egyik napról a másikra nem tud majd játszani a chromeból.

 

2015\03\29

Fotoszintézis

Hideg van... fázok... kicsit szarul is vagyok... ébredés utáni pillanatokba rá is jövök, hogy kibaszottul nyitva hagytam az ablakot, mert hát miért ne ha már ing+pulóverbe jöttem haza az este folyamán és kurva kemény vagyok nem? DSO... valahogy erőt kéne venni belogolni, de minek is? Mi vár ránk másnaposan egy vasárnap délelőtt? Lényegében először is felkeresni sorstársainkat, hogy ők is nyugtázzák, hogy nem telt eseménytelenül a szombat este, és együtt vegetálhassunk a nap folyamán vagy beszélgetni az ellentáborral akik kivételesen otthon maradtak de szimpátiájuk jeleként megjegyzik, hogy mocskos alkeszek vagyunk, ezzel is tovább építve a közösségi összetartozást. 

De valami értelmes témáról is beszélni kéne ha már elkezdtünk pötyögni a klaviatúrán... beszéljünk arról akkor, hogy mi is ez az egész amit próbálok itt leművelni. Első sorban valamiféle információ áramlás megteremtése a többi játékos felé, ez jelenleg kimerül, hogy írtam egy eventről meg egy twitch adásról, de ennyi elég lesz-e a jövőben? Nem érzem feltétlenül elégnek tekintve, hogy jelenleg oké, hogy van témám de valljuk be előfordulnak 1-2 hetes időszakok amikor nem fog jönni semmi újítás, semmi frissítés és ebben az időszakban se feltétlen akarom teljesen parkolópályára rakni a blogot, még ha tudom én is, hogy a többség elsősorban az új dolgokért veszi a fáradtságot és kattint kettőt a böngészőben, hogy előkeresse az internet eme kicsiny zugát. Pár rovat szerepe már bennem is felmerült miről lehetne beszélni akár rövidebb-hosszabb formában, de veszem a fáradtságot és megkérdezem tőletek, hogy ti miről olvasnátok szívesen az újdonságokon kívül?

Véleményeteket szívesen várom akár facebookon vagy itt a fórumon.

mesebeli_erdo.jpg

2015\03\26

Húsvét event #2

Hol is kezdjek bele, először is nem árthat beleolvasni az előző postomba, hogy jobban tisztában legyen az ember. Ma reggel bekerült 147_1 tesztszerverre így elérhető lett számos küldetés és pár probléma is orvosolva lett, így ezekről a változásokról lenne szó eme irományban és a mellékpályák küldetéseiről. 

Kikerült a hivatalos időpontja az eventnek: 2015.04.07.-2015.04.26. ez számomra azért is érthetetlen, mert pont húsvét után kezdődik, szóval húsvétkor nem csinálunk húsvéti eventet, na mindegy, inkább ez mint, hogy összecsapják és úgy kerüljön be. 

imgo_1.jpg

More:

2015\03\25

Színezd újra

3.PNG

Újra húsvét, újra event, de mit is kapunk egy szürke Kingshillen kívül?

Egyelőre nem sokat azt kell mondjam, a magyar fordítás még nem került be így élvezhetjük a német nyelv gyönyöreit miközben próbáljuk megfejteni mit is jelentének a betűk egymás mellett. A jelenlegi verzió ami bent van teszten hamar megálljt parancsol a törekvéseinknek, mivel sok küldetés nem érhető el, ennek valószínűleg azaz oka mint a legutóbbi event során, hogy időzítve kapjuk meg a küldetéseket az event során, hogy ennek effektíve mi értelme azt nem tudom, persze értem én, hogy valahogy el kell nyújtani az eventet h ne első nap legyen kész mindenki egy 3 hetes eventtel, de szerintem nem ez a legjobb megoldás.

More: